Esplai Bimbirimboines

Més notícies > Espai Virtual > Contacte >

Qui som?

Contacte: esplai.bimbirimboines@gmail.com

GRUPS D’ESPLAI PARROQUIALS DE LLORET DE MAR és el nom que rep la coordinació dels quatre centres d’esplai que formen part de la Parròquia de Sant Romà de Lloret. Aquest centres son els següents:

  • Esplai SHALOM
  • Esplai DOFINS
  • Esplai BIMBIRIMBOINES
  • Esplai XOC i BABY XOC

La primera activitat que es va desenvolupar a la Parròquia de Lloret de Mar, dirigida a les activitats avui conegudes com a esplai, va ser el casal d’estiu parroquial, que va neixer als volts de l’any 1976, gràcies a la iniciativa de mossen Josep Benet i Cantó (1923-1997), mossen de la parròquia de Lloret d’entre 1974 i 1997; la Maria Carme Camps i l’Ana Maria Benet i Cantó.

Els primers monitors en participar-hi, varen ser nois i noies d’entre 16 i 18 anys, amb els quals el mossen hi tenia contacte. Alguns d’ells varen ser, la Conxita Romaní, en Jordi Salvanyà, en Pere Capdevila, Let (salvador) Capdevila, la Rosa Lamoglia, l’Ignasi Riera, la Mònica Riera, en Salvador Riera, Pau Clua, Salvador Autrich…

Posteriorment es va anar caminant cap a la creació d’un casal també per l’hivern, fins poc a poc anar-se convertint en els esplais que avui coneixem.

El foulard blanc i vermell (els primers manofacturats per la Lolita Roscalleda), avui emblema de l’esplai Dofins, Xoc i Bimbirimboines; apareix com a element del casal de la parròquia (d’hivern) en l’època en què en Pere jordi Mossella (Piti) i la Cuqui en varen ser els directors, o bé en la generació de monitors anterior a ells.

“Bimbirimboies” (Atenció al “dato” no “Bimbirimboines” sinó “Bimbirimboies”), va ser una de les propostes de nom, que es va oferir a Dofins abans que s’escullís el nom.
Quan es va crear l’esplai Bimbirimboines i encara no tenia nom, la Cuqui Carvajal li va posar equivocadament el nom de “Bimbirimboines”.
Tot i que es buscava un altre nom, la ganduleria dels assistens a l’esplai, (era molt dur pensar durant l’estona que ens trobàvem…), van dir que ja els hi estava bé i així es va quedar el nom.

Fundació Esplai Girona

Fundació Esplai Girona
C/ Antic Roca 38, 3r pis, Girona
Telf. 972 249 325

Contacte amb nosaltres